– Æblecrumble

– Æblecrumble

Sværhedsgrad ❤

Lun æblekage med flødeskum synes jeg ikke er til at gå galt i byen med. Den er og bliver en klassiker for mig, jeg har altid fået den, og denne opskrift er præcis som min mor plejer at lave den 🙂

Det skal du bruge:

Æbler

Kanelsukker

75g Rosiner

125g Smør

125g Sukker

150g Mel

Flødeskum eller creme fraich rørt med vanilje.

Sådan gør du:

  • Skræl æblerne, og skær dem i tynde både, fordel dem i en tærteform der er smurt med smør, så det ikke hænger fast senere. Æbleskriverne skal bare dække bunden.
  • Drys kanelsukker og rosiner ud over (Rosiner kan sagtens byttes ud med mandler, hasselnødder eller marcipan eller helt undlades).
  • Kom mel, sukker og smør i en skål og bland det til en smuldrdej.
  • Fordel dejen oven på de andre ting i tærtefadet.
  • Bages ved 200°C i ca. 30 minutter.
  • Serveres lun med flødeskum eller creme fraich rørt med lidt vanilje.

 

img_2767

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *