– Brombærtærter

– Brombærtærter

Sværhedsgrad:  ❤❤

Sommerlige brombærtærter med vaniljemousse og friske bær er en lækker frisk kage, den skal helt sikkert nydes med en god kop te eller kaffe! Opskriften er lavet til at lave så tærter, da moussen er lavet så fint, at den er svær at skære ud, så det kræver nogle mindre forme, de kan evt. købes her http://www.imerco.dk/koekkenudstyr/bageudstyr/bageform/cook-baker-taerteform-10-cm-4-stk?id=100331384

Sådan gør du:

Linsedej:

65g smør

35g flormelis

95g mel

10g æg

1tsk vaniljesukker

  • Bland alle ingerdienserne sammen, ikke ælt for meget, det skal bare lige blive ensartet.
  • Rul linsedejen ned på et meldrysset bord til det er ca. 3mm.
  • Skær stykker der passer ned over formene, sørg for at tryk det ned i formen så det også sidder op af siderne.
  • Skær det overskydene af så kanten er fin.
  • Lav nu små sølvpapirspakker med ris, bønne eller nødder i, og kom ned i, det er for at dejen ikke ender med at ligge nede i bunden når det er bagt. (Se billedet af sølvpapirs pakkerne nederst)
  • Tærtebundene bages ved 200°C i ca 12. minutter – de skal være gyldne!

Vaniljemousse:

1/2 Bl. Husblas

1/2 Vaniljestang

25g Sukker

175g Fløde

25g Pasteuriserede æggehvider

ca. 45 stk. brombær alt efter størrelsen, dem jeg brugte var små.

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk fløde, sukker og kornene fra vaniljestangen til let skum.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Smelt nu husblas i mikroovnen med 2 spsk fulde af flødeskummet.
  • Vend lidt af flødeskummet over i den lune husblas.
  • Vend det sammen med resten af flødeskummen.
  • Kom nu moussen i en engangssprøjtepose og klip hul i.
  • Fuld hver linsedejs skal op med mousse.
  • Lad dem sætte sig en halv times tid på køl.
  • Sæt brombærne på tærterne og de er klar til servering.

OBS: Skal spises sammen dag, som de laves og opbevares på køl inden de spises 🙂

 

IMG_2660IMG_2661IMG_2663

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *