– Svendeprøve marts 2016

– Svendeprøve marts 2016

Jeg havde lige en måneds tid, mellem DM og mit svendeforløb, hvilket var meget heldigt, men stadig lidt presset.

D. 3 marts startede jeg på skole, på mit svendeforløb, det jeg havde ventet på i 3 år og 7 måneder på, det var nu, og min læretid var gået så stærkt! Jeg Mødte ind på skolen og forberedelsen var igang. Onsdag i ugen før min svendeprøve, trak vi vores opgaver, og jeg fik tildelt Panna Cotta, overflødighedshorn og chokolade pynt til min etagekage. Og så kunne opgaven blive skrevet færdig. På dagen fremstillede jeg:

  • En 3 etagerskage med passionsfromage med et chokolademousse indlæg, og så sat på en citron mazarinbund.
  • Dessert til 10 personer, hvor jeg lavede passionsfromage på kiksebund, med to skovbær indlæg.
  • Overflødighedshorn med fyldte chokolader, fyldet var med Bailey smag.
  • En bagt chokoladekage med marcipan overtæk, roser og chokolade skrift og graneringskant.
  • 20 stk. croissanter med mandelfyld.
  • 10 stk. Panna Cotta med mango og passionsgelé

Tema til svendeprøven ligger frit i elevernes hænder så vel som smage. Det eneste man ikke vælger selv, er de 3 ting man trækker, som jeg har skrevet længere oppe. Jeg var meget i tvivl om mit tema, for jeg synes det var svært at finde det perfekte. Ugen før min svendeprøve kom det dog til mig, med hjælp fra mine holdkammerater. Da jeg er helt vild med elefanter, endte jeg ud med Elephant parade som tema, hvilket passer perfekt til mig, men jeg havde slet ikke tænkt det var en mulighed før der.

Den 17. marts var svendeprøve dagen der, og den gik så hurtigt. Jeg var så heldig, at jeg gik op den dag jeg var udlært, hvilket er super fedt! Jeg bestod med udmærkelsen ROS, hvilket jeg er meget stolt af, og super tilfreds med. Da det er så kort tid siden jeg er blevet udlært, er mit svendebrev desværre ikke ankommet endnu, så karakterne venter jeg stadig spændt på!

IMG_2016

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *