– Karamel cupcakes

– Karamel cupcakes

Sværhedsgrad:  ❤
Ca. 6-8 stk.

Ingredienser:
100g smør (stue temp.)
100g sukker
2 æg (stue temp.)
200g mandelmel
1 tsk. vanilje
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Smørcreme:
1 dåse kondenseret mælk (evt. fra Nestlé)
125g smør (stue temp.)
250 g flormelis

Sådan gør du:
1. Kog dåsen med kondenseret mælk i en gryde 3 timer, sørg for den hele tiden er dækket med vand. Lad dåsen køle af, og kom den herefter i en skål.
2. Sæt ovnen på 170°C varmluft, klargør dine papirs-muffinsforme i en muffin bageform.
3. Pisk sukker og smør.
4. Pisk æggene i et ad gangen.
5. Kom alle de tørre ingredienser ned til den piskede masse og vend dejen med en spartel, for ikke at miste luften.
6. Fordel dejen i muffinsformene og bag dem i ca. 15-20min.

Imens muffinsene er i ovnen og køler af, laves smørcremen klar.
1. Pisk smørret lyst og luftigt.
2. Pisk flormelis i lidt efter lidt, og start ud på laveste hastighed, da det ellers kan støve rigtig meget.
3. Stil til side indtil den kondenserede mælk er afkølet.

Når både muffins og den kondenserede mælk er kølet helt af, laves der hul i muffinsene med enden af en tyl eller med en teske.
Hullet fyldes ud med karamellen, og resten af karamellen røres i smørcremen.


Kom karamelsmørcremen op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt en flot top på dine muffins.

Nyd dine smukke cupcakes i godt selskab!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *