– Talkage

– Talkage

Sværhedsgrad ❤❤❤

Den populære talkage, skal I da også have opskrift på fra os af! Jeg synes det er lækkert, hvis ikke de har samme smag i begge lag, samt at det nødvendigvis ikke er de samme bunde. Så her kommer den med jordbær og vaniljesmag, en blød og en sprød bund… Velbekomme!

Jeg har lavet et 1-tal men det jo kun fantasien der sætter grænser, bare du ikke lavet tallet eller bogstavet større end 3/4 af et almindeligt størrelse bagepapir, for så skal der i hvert fald laves mere creme 🙂

Du skal bruge til 15 personer:

Linsedej:
250g Smør (stue temp.)
125g Flormelis
350g Mel
1 Æg
1 tsk. Vaniljesukker

Til Lagkagebunden:
150g Blødt smør
150g Sukker
3 æg
150g mel
1 tsk. Vanilje
1 tsk Bagepulver

Vaniljecremen:
250g Mælk
65g sukker
1/2 vaniljestang
25g Maizena
40g Æggeblomme
25g Smør
220g fløde
2 bl. Husblas

Jorbærcreme:
300g Frosne jordbær
400g flødeskum
4,5 bl husblas
100g Sukker

Marengs:
60g Sukker
30g Æggehvider

Pynt:
Farve
Spiselige blomster
Friske bær, jeg har brugt blåbær og jordbær.

Derudover skal du bruge sprøjteposer og en rund tyl til at sprøjte marengs og cremerne med.

Sådan gør du:

Dagen før du vil have kagen færdig skal du koge vaniljecremen, bage linsedejsbunden, lagkagebunden, koge jorbærpuré og bage marengs hvis du vil have det på.

  • Vaniljecremen: Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret.
  • Kog sukkeret med vaniljekorn, stangen og 200g af mælken op.
  • Maizena og æggeblommer piskes sammen til en klumpfri masse, og de sidste 50g mælk piskes i.
  • Skær smørret i tern.
  • Når mælken koger hældes den under piskning forsigtigt ned i æggeblandingen.
  • Det hele hældes over i gryden og det koges op under piskning.
  • Det skal komme op og koge og så piskes et par omgange til.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt smørret.
  • Hæld cremen over i en skål, kom film over, så det ligger helt ned på cremen.
  • Sæt cremen på køl til dagen efter. Fløde og husblas skal først bruges dagen efter når kagen laves færdig.
  • Jordbærpuré: Kog de 300g Frosne jorbær op med 100g Sukker og blend det når der er kogt.
  • Linsedejsbund: Bland alle ingerdienserne sammen, ikke ælt for meget, det skal bare lige blive ensartet. Rul det ned, så det fylder et stykke bagepapir, skær din figur ud og bag den ved 200°C 5-12 minutter, alt efter ovn, til den er gylden.
  • Lagkagebund: Pisk smør og sukker luftigt.
  • Pisk æggene i et efter et.
  • Vend mel, bagepulver og vanilje i.
  • Smør det ud på en bageplade med bagepapir på, og smør det helt ud til kanten.
  • Bag bunden i 6-8 minutter ved 200°C.
  • Når den er kold skær du samme figur ud i den, som du gjorde i linsedejen.
  • Marengs: Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker og pisk til det er helt fast.
  • Tilsæt farve og vend det forsigtigt sammen.
  • Sprøjt dem ud i små dutter ved hjælp af sprøjtepose og tyl.
  • Bag dem ved 100°C i 45min. til de er helt hårde.

På dagen du skal spise kagen

  • Jordbærcremen: Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Pisk fløden til skum.
  • Varm 1/3 af jordbærpuréen du har lavet, og smelt husblassen helt deri. Den skal være godt varm. Vend det sammen med den anden del af jordbærpuréen.
  • Vend nu lidt flødeskum i, og vend derefter det hele sammen med resten af flødeskummen.
  • Sæt det på køl og vent til det sætter sig nok til, at du kan sprøjte det ud.
  • Når det er koldt nok, kommer du det i en sprøjtepose med tyl i, og sprøjter det ud i små dytter på linsedejsbunden. Læg lagkagebunden oven på, og sæt kagen på køl, mens du laver den næste creme.
  • Vaniljecremen: Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk 200g fløde til skum, og pisk vaniljecremen du kogte i går godt igennem.
  • Smelt husblassen med de 20g fløde du har tilbage, sørg for det er godt varmt, og pisk det så i cremen.
  • Vend lidt flødeskum op i cremen, og vend nu det hele sammen.
  • Sæt det på køl og gør på samme måde som med jordbærcremen.
  • Dog skal det sprøjtes oven på lagkagebunden.

Når du så har sprøjtet alt cremen op i dytter, er det tid til at pynte med fri fantasi, det kan være der er ud fra et farvetema, eller hvad du lige har lyst til.

God fornøjelse! ❤

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *