– Laktosefri boller med Chiafrø

– Laktosefri boller med Chiafrø

Sværhedsgrad ❤

Laktosefri ting er så oppe i tiden. Derfor skal I da ikke snydes fra vores side af. Det her er en omgang super saftige boller og så med chiafrø i.

Det skal du bruge til ca. 16 stk.:

70g Olie

500g Mandelmælk

50g Gær

40g Sukker

1 Æg

1 knivspids salt

1 tsk. kardemomme (Kan godt undlades)

30g Chiafrø

775-800g Mel (Det er forskelligt, hvor meget mel dejen optager. Det kan sagtens være du ikke skal bruge alt det du har vejet af, så tilsæt det lidt af gangen)

1 æg til pensling senere hen

Sådan gør du:

  • Varm mandelmælken og olien, det skal være lunt, så gæren kan arbejde.
  • Når olie og mælk er lunt hældes det i en skål og gæren opløses deri.
  • Tilsæt nu sukker, æg, salt, chiafrø og kardemomme og det røres ud.
  • Nu tilsættes mel lidt efter lidt, og der æltes med en hånd, indtil dejen er blød men stadig klistre lidt (Chiafrøene vil optage lidt væske også)
  • Stil dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over sig i 30minutter.
  • Tag nu fat i dejen igen, og ælt den igennem på bordet, tril dejen til en pølse og del i ca 16 lige store stykker.
  • Tril alle dejstykkerne du nu har til runde boller og sæt dem på bageplader.
  • Lad dem hæve igen i 30 minutter.
  • I mens de hæver varmes ovnen op til 200°C.
  • Pisk ægget til pensling sammen og pensel bollerne når de er færdige med at hæve.
  • Bages i ca. 12-14 minutter.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *