– Marcipan roulade

– Marcipan roulade

Sværhedsgrad ❤❤

Meget julet hvis du spørger mig, og meget sjovere at spise, end bare en skive nougat og marcipan lagt ovenpå hinanden.

Det skal du bruge til 1 roulade:

500g Marcipan

150g Nougat

120g temperet mørk chokolade

20g Pistacie nødde Usaltet kan købes HER

Alternativt kan alle andre slags nødder bruges og almindelige pistacienødder kan også anvendes, så har det bare en anden farve. Smagen vil være lige så god 🙂

Flormelis til bordet

Sådan gør du:

  • Rul marcipanen ned til 3-5 milimeters tykkelse, brug flormelis under, så ikke det hænger fast i bordet.
  • Smelt nougaten, så du kan smøre det ovenpå marcipanen.
  • Tril det sammen forsigtigt.
  • Lad den tørre 20-30 minutter på overfladen, inden den får chokolade på sig.
  • Temperer din chokolade ved at smelte ca 2/3 i mikrovnen, så det kun lige er smeltet, og rør resten ud i. Hvis der dannes mange klumper giv det 2 sekunder i mikroovnen, men sørg for, at det aldrig bliver mere end 31°C, så laver det nemlig streger og har ikke et sprødt knæk.
  • Hak pistacienødderne, og drys ovenpå med det samme.
  • Skær enderne til med en ren kniv.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *