– Æble-nøddekage

– Æble-nøddekage

Sværhedsgrad:  ❤❤
(Til ca. 8-10 pers.)

Ingredienser:

4-5 syrlige æbler

1,5 tsk kanel

150g smør

3 æg (stue temp.)

400g sukker

100g hasselnøddeflager

4dl rasp

2spsk hvedemel

2tsk bagepulver

0,5dl mælk

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175°C traditionel varme.
  2. Skræl æblerne og skær dem i tern.
  3. Bland æblerne med kanel.
  4. Smelt smørret (Det må ikke blive for varmt).
  5. Pisk æg og sukker let og luftigt.
  6. Vend smørret i æggemassen.
  7. Hak nødderne til den ønskede størrelse og bland dem med rasp, mel, æbletern og bagepulver.
  8. Vend det i æggemassen og tilsæt til sidst mælk.
  9. Hæld dejen op i en smurt springform Ø24cm.
  10. Bag kagen i ca. 50-60min. nederst i ovnen.
  11. Lad kagen køle af et par minutter og den er hermed klar til servering.

 

Tip! Denne æblekage er lækrest når den er dejlig lun!

Tip 2! Servér med letpisket flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.

 

 

cropped-cupcakes-e1343790525308.jpg

2 thoughts on “– Æble-nøddekage

  1. Uhm… Den var rigtig lækker har i et forslag til, hvad man kan erstatte mel og rasp med, hvis den skal laves til én med gluten-intolerance?

    1. Hej Mette, Jeg har læst mig frem til at man kan få glutenfri rasp i Rema 1000, og jeg ved man kan købe glutenfri mel i nogle special- og helse butikker 🙂
      Jeg håber du finder ud af det, du må i hvert fald gerne skrive hvis det lykkes for dig at teste vores opskrift som glutenfri.
      Mvh. Amalie

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *