– Hindbær cheesecake

– Hindbær cheesecake

Sværhedsgrad:  ❤❤

Ingredienser:

Bunden:

275g oreo kiks

130g smør

 

Kompot:

300g frosne bær (jeg brugte hindbær)

1 spsk. vand

50g sukker

saft fra ½ citron

 

Cremen:

400g neutral flødeost

50g flormelis

250ml. piskefløde

5 ½ bl. husblas

2 tsk. vaniljesukker

200g hvid chokolade

 

Afpyntning:

1 glas ribsgelé

Friske bær til pynt

 

Sådan gør du:

  1. Kom dine frosne bær ned i en gryde med sukker, vand og citronsaft.
  2. Kog dem møre og blend dem herefter med en stavblender, og sæt til side.
  3. Tænd ovnen på 170°C varmluft.
  4. Tag en Ø20cm ring og kom lidt fedt i bunden.
  5. Smelt smørret over vandbad eller i mikroovn, det skal helst ikke blive for varmt.
  6. Knus kiksene fint evt. i en foodprocessor.
  7. Bland smør og kiks sammen og tryk det ned i en Ø20cm ring, der står på en bageplade med bagepapir på.
  8. Bag kiksebunden i ca. 8-10 min. (den skal være fast i det når den tages ud af ovnen).
  9. Pisk flødeosten, flormelis og vaniljesukker sammen i en stor skål og sættes til side.
  10. Kom husblassen i blød i koldt vand.
  11. Pisk piskefløden let, men fast og sæt til side i køleskabet.
  12. Hak den hvide chokolade mellem groft.
  13. Tag ringen af din kiksebund og vask den, set den herefter ned over kiksebunden igen, men denne gang skal der kantbånd indvendigt af ringen, så kagen får et flot finish, og ser skarp ud når du fjerne ringen.
  14. Vend forsigtigt din bærkompot med flødeskummen.
  15. Vend forsigtigt og lidt efter lidt flødeskummen ned i flødeosten.
  16. Vend derefter den hvide chokolade i.
  17. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovnen i ca. 10 sek.
  18. Tag den smeltede husblas og vend rundt, sørg for at der bliver vendt godt rundt, så husblassen fordeler sig i hele cremen.
  19. Hæld cremen ned i ringen ovenpå kiksebunden, husk og smør med en palet så man får en glat og fin overflade, og sæt kage på køl.
  20. Når kagen har sat sig på toppen, varmes ribsgeléen op og piske klumpfri i en skål.
  21. Derefter hældes ribsgeléen over kagen og smøres ud med en palet, sæt herefter dine valgte bær på kagen og sæt kagen på køl i min. 4-5 timer, eller til dagen efter. (man kan komme film ovenpå ringen, pas dog på det ikke rammer ned på geléen).
  22. Når den skal serveres, tages ringen af og forsigtigt tages kantbåndet også af, hvis den ikke er helt skarp i kanten, kan man med sin palet rette det op, ved at komme brænd varmt vand på paletten og herefter smøre kage forsigtigt i kanten. (kom gerne vand på paletten flere gange, men pas på du ikke kommer vand på kagen).

Velbekomme!

 

 

 

 

 

TIP! Mini cheesecake er også en sød dessert, se billedet herunder, det er samme opskrift, men den skal i hvert fald halveres så man ikke står tilbage med for meget.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *