– Gammeldags Fastelavnsboller

– Gammeldags Fastelavnsboller

Sværhedsgrad ❤

Mmmm! Fastelavnsboller med marcipanfyld og glasur på toppen, lige som de skal være. Dem må man ikke mangle til fastelavn! Men hvem siger at de kun er til fastelavn? 😉

Det skal du bruge til 25stk.:

375g Mel

25g Gær

200g Kold mælk

20g Sukker

200g Smør

1 Æg til pensling

300g Flormelis til glasur

Vandfarver til at farve glasuren, jeg bruge rød og grøn

Yderligere til fyld skal du bruge:

95g Smør

95g Sukker

190g Marcipan

 

Sådan gør du:

  • Start med fyldet, rør marcipan og sukker sammen og kom smøret i lidt efter lidt, så det bliver ensartet.
  • Dejen: Opløs gæren i mælken og rør de 20g sukker ud i.
  • Kom melen i sammen med smøret og ælt det kort sammen til en dej.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til 5mm. tykkelse og skær firkanter der er 7,5cm x 7,5cm.
  • Sæt en smule fyld i hver ca. 15g.
  • Fold de 4 hjørner ind til midten (Se billede neden under )og fold ind så dejen dækker hele bunden, tril dem runde og sæt dem på bagepapir med lukningen ned af, og tryk dem en meget lille smule flade(igen se billede nedenunder).
  • Lad dem hæve under et viskestykke i 2timer.
  • Pensel dem med æg inden de kommes i ovnen.
  • Bages ved 200°C i 8-10 minutter.
  • Når de er afkølet laves en glaur og de pyntes med det.
  • Nyd dem og hav en festlig dag!


 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *