– Knækbrød

– Knækbrød

Sværhedsgrad:  ❤

Ingredienser:

350g blandet frø/kerner (hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, græskarkerner eller hvad du kunne tænke dig)

75g havregryn

1 tsk. bagepulver

1½ tsk. salt

300-350g hvedemel (halvdelen af hvedemelet kan med fordel byttes ud med rugmel, eller andet grovere mel).

2 dl. vand

1 dl. olie

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnene på 200°C Varmluft
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, dette kan gøres med hånden, en dejkrog eller en spartel i maskinen.
    (Jeg foretrækker at blande det i hånden, da det er nemmest og hurtigst)..
  3. Læg et stykke bagepapir ud på bordet og kom halvdelen af dejen ud på.
  4. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå dejen og rul dejen ud mellem dem. (dejen skal være ca. 2-3mm tyk, husk den hæver en lille smule)
  5. Løft det øverste papir af og træk det nederste papir, med dejen på, over på en bageplade.
  6. Rul den anden halvdel af dejen ud på samme vis som før.
  7. Nå begge deje er rullet ud og ligger på hver sin plade, skæres de ud i de foretrukne stykker.
  8. Bag knækbrødene i ovnen i ca. 8-12min., alt afhængig af tykkelse.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *